El món de la
rebosteria m’ha proporcionat moltes coses bones i, una de les millors, és un
grup de 24 amigues molt especial. Ja hem
fet més d’una trobada. Física vull dir, perquè mitjançant el “wasap” estem
connectades les 24 hores del dia.
El mundo de la repostería me ha
proporcionado muchas cosas buenas y, una de las mejores, es un grupo de 24
amigas muy especial. Ya hemos celebrado más de un encuentro. Físicamente quiero
decir, porque a través del “wasap” estamos conectadas las 24 horas del día.
En el grup
s’expliquen moltes coses, bones o dolentes, i sempre intentem ajudar-nos les
unes a les altres. Si necessitem una recepta infal·lible, un consell sobre la
decoració de la botiga, si un familiar no es troba prou bé, si ens ha passat
alguna cosa curiosa, o no tenim un bon dia, ... o simplement volem riure una
estona. Hem creat un vincle molt especial entre totes. Son amigues!
En el grupo se explican muchas
cosas, buenas y malas, y siempre intentamos ayudarnos las unas a las otras. Si
necesitamos una receta infalible, un consejo sobre la decoración de la tienda,
si un familiar no se encuentra muy bien, si nos ha pasado algo curioso, o no
tenemos un buen día,… o simplemente queremos reírnos un rato. Hemos creado un
vínculo muy especial entre todas. ¡Somos amigas!
Encara que ens
vam conèixer a través de les xarxes socials, poc a poc ens anem coneixent en
persona. Jo tinc la gran sort que a prop de Barcelona hi vivim unes quantes i
ens és bastant fàcil fer trobades. I dues d’elles, l’Anna i l’Eva, tenen casa
molt a prop de mi.
A pesar de que nos conocimos a
través de las redes sociales, poco a poco nos vamos conociendo en persona. Yo
tengo la gran suerte de que cerca de Barcelona vivimos unas cuantas y nos
resulta bastante fácil celebrar encuentros. Y dos de ellas, Ana y Eva, tienen
casa muy cerca de mí.
Aquest passat
mes d’agost, una de les amigues, la Sònia, va venir a actuar al poble de l’Anna
amb el seu grup de dansa del ventre tribal “Zaghareet Tribal Group”. I allà,
parlant amb l’Eva d’uns caramels de toffe recoberts de xocolata que m’havia
regalat una altra amiga del grup, la Margarita, vam pensar fer juntes aquest
cupcakes de capuccino amb crema de merengue suís amb sabor a toffe, amb la recepta
que té l’Eva al seu bloc Pecando con Eva, i publicar-ho el mateix dia. Un bloc
que heu de visitar ara mateix!
Este pasado mes de agosto, una de
las amigas vino a actuar al pueblo de Ana con su grupo de danza del vientre
tribal “Zaghareet Trival Group”. Y allí, hablando con Eva de unos caramelos de
toffe cubiertos de chocolate que me había regalado otra amiga del grupo,
Margarita, pensamos en hacer juntas estos cupcakes de capuccino con crema de
merengue suizo con sabor a toffe, con la receta que tiene Eva en su blog
Pecando con Eva, y publicarlo el mismo día. ¡Un blog que debéis visitar
ahora mismo!
INGREDIENTS INGREDIENTES
Pels cupcakes
de capuccino: Para los cupcakes de capuccino:
200 gr. d’oli
de gira-sol 200 gr. de aceite de girasol 200 gr. de sucre 200 gr. de azúcar
200 gr. de farina 200 gr. de harina
2 ous 2 huevos
2 culleradetes de capuccino soluble 2 cucharaditas de capuccino soluble
50 ml. de llet 50 ml. de leche
½ culleradeta de llevat en pols ½ cucharadita de levadura en polvo
un pessic de bicarbonat un pellizco de bicarbonato
Per a la crema
de toffe: Para la crema de toffe:
70 gr. de clara
d’ou 70 gr. de clara de huevo140 gr. de sucre 140 gr. de azúcar
210 gr. de mantega 210 gr. de mantequilla
2 cullerades de toffe en pasta 2 cucharadas de toffe en pasta
PREPARACIÓ:
Primer escalfem
el forn a 180º i preparem les càpsules. Comencem per batre el sucre amb els ous
durant 6 minuts, a 37º i velocitat 3 ½ .
Programem la
màquina 3 minuts a velocitat 3 ½ i anem incorporant l’oli i la llet poc a poc.
Afegim la
farina prèviament passada pel sedàs amb el llevat, el bicarbonat i el cafè, i
batem uns segons a velocitat 6.
Passem la massa
a les càpsules omplint només 2/3 i introduïm al forn uns 20 minuts.
Al treure del
forn esperem 5 minuts abans de passar-les a una reixeta per refredar totalment,
i aleshores introduirem una trosset de xocolata que s’estovarà amb la calor
residual.
PREPARACIÓN:
Primero calentamos el horno a 180º y
preparamos las cápsulas. Empezamos por batir el azúcar con los huevos durante 6
minutos, a 37º y velocidad 3 ½.
Programamos la máquina 3 minutos a
velocidad 3 ½ y vamos incorporando el aceite y la leche poco a poco.
Añadimos la harina previamente
tamizada junto con la levadura, el bicarbonato y el café, y batimos unos
segundos a velocidad 6.
Pasamos la masa a las cápsulas
llenando sólo 2/3 y las introducimos al horno unos 20 minutos.
Al sacarlos del horno esperamos 5
minutos antes de pasarlos a una rejilla hasta enfriar totalmente, y entonces
introducimos un trocito de chocolate que se ablandará con el calor residual.
Per a la crema
de toffe fem una crema de merengue suís (Swiss Meringue Buttercream) i primer
de tot hem de muntar el merengue. Posem la papallona al vas i afegim les clares
d’ou i el sucre i programem 2 minuts, 50 º, velocitat 3 ½.
Posem el vas a
la nevera uns 15 minuts per a refredar bé el merengue i mentre tallem la
mantega a daus. Tornem a posar el vas a la màquina i a velocitat 3 i sense
temps anem afegint la mantega fins que aconseguim que la crema tingui la
textura adequada.
Para la crema de toffe hacemos una
crema de merengue suizo (Swiss Meringue Buttercream) y primero que nada tenemos
que montar el merengue. Ponemos la mariposa en el vaso y añadimos las claras de
huevo y el azúcar y programamos 2 minutos, 50º, velocidad 3 ½.
Ponemos el vaso en la nevera unos 15 minutos
para enfriar bien el merengue y mientras cortamos la mantequilla a dados.
Volvemos a poner el vaso en la máquina y a velocidad 3 y sin tiempo vamos
añadiendo la mantequilla hasta que conseguimos que la crema tenga la textura
adecuada.
Per decorar uns
cupcakes hem desfet una mica de la xocolata del farcit i uns altres tenen els
caramels de toffe recoberts de xocolata que van donar peu a aquesta
col·laboració.
Para decorar unos cupcakes hemos
deshecho un poco del chocolate del relleno y otros tienen los caramelos de
toffe cubiertos de chocolate que dieron pie a esta colaboración.
Ens els vam
menjar acompanyades de l’Anna i la Cèlia, a la terrassa de l’Eva al seu
apartament de Sitges, davant el mar, en una tarda de tempesta d’estiu. I els
vam acompanyar amb uns mojitos (fluixets de rom, eh!). Potser no sigui la
combinació més saborosa, però després de dos cupcakes... us asseguro que els
mojitos entraven molt i molt bé!
Nos los comimos acompañadas de Ana y Celia, en
la terraza de Eva en su apartamento de Sitges, frente al mar, en una tarde de
tormenta de verano. Y los acompañamos con unos mojitos (¡flojitos de ron, eh!).
Quizá no sea la combinación más sabrosa, pero después de dos cupcakes… ¡os
aseguro que los mojitos entraban muy, muy bien!L’Anna, l’Eva i jo mateixa |
¡¡¡DEDICADO A MIS DIVINAS AMIGAS!!!
Espero que sea la primera de muchas locuras juntas, ha sido genial!! Un besazo.
ResponElimina