No acostumo a posar receptes al bloc
per dues raons. Una, perquè penso que ja hi ha molts que fan unes receptes
fantàstiques i boníssimes. I dos, i la més important, perquè aleshores m’ho
menjo. És que no pot ser, sóc molt llaminera, i ara precisament estic fent
dieta perquè ja havia acumulat una mica (una mica bastant). Però la veritat és
que volia anar introduint alguna recepta de tant en tant i he pensat començar
per una que agrada molt a casa (així no m’ho he de menjar jo).
[cast.] No
acostumbro a poner recetas en el blog por dos razones. Una, porque creo que ya
hay muchos que tienen unas recetas fantásticas y buenísimas. Y dos, y la más
importante, porque entonces me lo como. Y es que no puede ser, soy muy golosa,
y ahora precisamente estoy haciendo dieta porque ya había un poco (un poco
demasiado). Pero la verdad es que quería ir introduciendo alguna receta de vez
en cuando y he pensado empezar por una que gusta mucho en casa (así no me lo
tengo que comer yo).
El que fa que aquestes magdalenes siguin
tan bones és el fet de posar els xips de xocolata blanca a la massa, que fa que
sigui una magdalena molt melosa. No sé d’on la vaig treure, però ja fa anys que
la faig i, amb el temps, he anat fent modificacions i me l’he fet meva.
Normalment la faig amb la thermomix, però també us poso com fer-la sense.
[cast.] Lo que
hace que estas magdalenas estén tan buenas es el poner los chips de chocolate
blanco en la masa, que hace que sea una magdalena muy melosa. No sé de dónde
saqué la receta, pero ya hace años que la hago y, con el tiempo, he hecho
algunas modificaciones y me la he hecho mía. Normalmente la hago con thermomix,
pero también os pongo cómo hacerla sin.
Ingredients per a 12 magdalenes:
130
gr. de sucre
2
ous
130
gr. d’oli de gira-sol
60
gr. de llet
180
gr. de farina
100
gr. de xips de xocolata blanca
pell
de llimona
un
pessic de sal
8
gr. de llevat tipus Royal
[cast.] Ingredientes
para 12 magdalenas:
130 gr. de azúcar
2 huevos
130 gr. de aceite de girasol
60 gr. de leche
180 gr. de harina
100 gr. de chips de chocolate blanco
piel de un limón
un pellizco de sal
8 gr. de levadura tipo Royal
Elaboració
Engegar el forn a 180 º.
En un bol gran, muntar les clares d’ou
amb un pessic de sal a punt de neu i reservar.
En un altre bol, barrejar els
rovells d’ou amb el sucre i la pell de llimona ratllada. Poc a poc, i sense
deixar de batre, anar afegint l’oli i la llet.
Afegir la farina amb el llevat i
barrejar de nou.
Incorporar aquesta massa a les
clares muntades amb molt de compte. I afegir, finalment, els xips de xocolata,
també barrejant amb una espàtula i amb moviments envoltants.
[cast.] Elaboración
Encender el horno
a 180 º.
En un bol
grande, montar las claras de los huevos con un poco de sal y reservar.
En otro bol,
mezclar las yemas con el azúcar y la piel de limón rallada. Poco a poco, y sin
dejar de batir, ir añadiendo el aceite y la leche.
Añadir la
harina con la levadura y mezclar de nuevo.
Incorporar esta
masa a las claras montadas con mucho cuidado. Y añadir, para acabar, los chips
de chocolate, también mezclando con una espátula y con movimientos envolventes.
Elaboració amb thermomix
Pesar l’oli i la llet i reservar.
Polvoritzar el sucre i la pell de
llimona programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Treure i reservar.
Sense rentar el vas, i amb la
papallona, posar les clares dels ous amb la sal i programar 4 minuts, velocitat
3 ½. Quan estiguin muntades es reserven en un bol gran.
Continuant amb la papallona, posar
els rovells dels ous i el polvoritzat de sucre i llimona. Programar 1 minut,
velocitat 3 ½.
Programar velocitat 3, sense temps,
i incorporar l’oli i la llet poc a poc.
Treure la papallona i afegir la
farina i el llevat i barrejar 30 segons, velocitat 4.
Ara afegim aquesta massa a les
clares muntades amb molta cura. I els xips.
[cast.] Elaboración
con thermomix
Pesar el aceite
y la leche y reservar.
Pulverizar el
azúcar y la piel de limón programando 30 segundos, velocidad progresiva 5-10.
Sacar y reservar.
Sin lavar el
vaso, y con la mariposa puesta, poner las claras de los huevos y un poco de sal
y programar 4 minutos, velocidad 3 ½. Cuando estén montadas se reservan en un
bol grande.
Seguimos con la
mariposa puesta y ponemos las yemas de los huevos y el pulverizado de azúcar y
limón. Programar 1 minuto, velocidad 3 ½.
Programar
velocidad 3, sin tiempo, e incorporar el aceite y la leche poco a poco.
Quitar la
mariposa y añadir la harina y la levadura y mezclar 30 segundos, velocidad 4.
Ahora añadimos
esta masa a las claras montadas con mucho cuidado. Y los chips.
Omplir les càpsules de magdalena fins
a la meitat o 2/3 i introduir al forn 18 minuts, o fins que estiguin daurades i
al punxar-les amb una brotxeta o similar, aquesta surti neta. Un cop fora del
forn esperarem 5 minuts abans de treure-les del motllo i posar a refredar en
una reixeta.
[cast.] Llenar
las cápsulas de magdalena hasta la mitad o 2/3 e introducirlas en el horno 18
minutos, o hasta que estén doradas y al pinchar con una brocheta o similar,
ésta salga limpia. Una vez fuera del horno esperaremos 5 minutos antes de
sacarlas del molde y ponerlas a enfriar en una rejilla.
Les podeu menjar tal qual, o amb una mica de sucre per sobre, o decorar-les amb xocolata blanca desfeta, que és com li agraden al meu fill. O amb una ganache de xocolata, com si fossin cupcakes. Inclús una vegada les vaig fer minis, decorades amb xocolata blanca i un lacasito a sobre per a una festa infantil i els nens les van devorar. I els gran també.
Las podéis
comer tal cual, o con un poquito de azúcar por encima, o decorarlas con
chocolate blanco deshecho, que es como le gustan a mi hijo. O con una ganache
de chocolate, como si fuesen cupcakes. Incluso una vez las hice minis,
decoradas con chocolate blanco y un lacasito encima para una fiesta infantil y
los niños las devoraron. Y los mayores también.
Espero que les proveu i que us
agradin!
¡Espero que las
probéis y que os gusten!
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