Quan era petita només hi havia gelat
de xocolata, de vainilla, de nata i de maduixa. I poca cosa més. Potser per
això recordo perfectament el dia que la meva cosina em va donar a provar el de
llet merengada.
Cuando era
pequeña sólo había helado de chocolate, vainilla, nata y fresa. Y poca cosa
más. Quizá por eso recuerdo perfectamente el día que mi prima me dejó probar el
de leche merengada.
Llet què? Llet merengada. Llet amb
ous, sucre, canyella i pell de llimona. Fresqueta de la nevera!!! Deliciosa!!!
Em recorda el gust de l’arròs amb llet, una de les meves nombroses debilitats.
¿Leche qué?
Leche merengada. Leche con huevos, azúcar, canela y piel de limón. ¡¡¡Fresquita
de la nevera!!! ¡¡¡Deliciosa!!! Me recuerda el sabor del arroz con leche, una
de mis numerosas debilidades.
Quan vaig descobrir la llet
merengada en pasta va ser automàtica la necessitat de comprar-la. I aquest cap
de setmana vaig trobar l’ocasió d’estrenar-la. Era la Diada de l’escola del meu
fill i dissabte vam organitzar un esmorzar i un vermut, abans i després del
partit (que es va convertir en un esmorzar-vermut perquè l’altre equip no va
venir).
Cuando descubrí
la leche merengada en pasta fue automática la necesidad de comprarla. Y este
fin de semana tuve la ocasión de estrenarla. Era la Diada de la escuela de mi
hijo y el sábado organizamos un desayuno y un vermut, antes y después del
partido (que se convirtió en un desayuno-vermut porque el otro equipo no vino).
La recepta la vaig trobar al blog de
Capricho cupcake, però jo he fet algunes variacions. Aquesta és la recepta per
a 12 cupcakes tal i com els vaig fer, i que fan ser un èxit entre els nois i
els pares, i l’entrenador.
La receta la
encontré en el blog de Capricho cupcake, pero he hecho algunas variaciones. Esta
es la receta para 12 cupcakes tal y como los hice, y que fueron un éxito entre
los chicos y los padres, y el entrenador.
Ingredients: Ingredientes:
125
gr. de mantega 125 gr. de mantequilla
130
gr. de sucre 130 gr. de azúcar
2
ous L 2 huevos L
200
gr. de farina 200 gr. de harina
1
i ½ culleradetes de llevat 1 y ½ cucharaditas de
levadura
120
ml. de llet semi 120 ml. de leche semi
3
cullerades de llet 3 cucharadas de Leche merengada
merengada en pasta
en pasta
Per
al buttercream: Para la buttercream:
200
gr. de mantega 200 gr. de mantequilla
215
gr. d’icing sugar 215 gr. de icing sugar
2
cullerades de llet semi 2 cucharadas de leche
semi
2
cullerades de llet 2 cucharadas de leche
merengada
merengada en pasta en pasta
Engeguem
el forn a 180 º i preparem la safata de cupcakes amb les càpsules.
Passem
la farina i el llevat (tipus Royal) pel sedàs i reservem.
En
un bol posem la llet i li afegim les cullerades de llet merengada en pasta.
La
mantega, que ha d’estar a temperatura ambient, la batem durant 3 o 4 minuts,
fins que blanquegi i tingui la textura de pasta de dents, que afegirem el
sucre.
Quan
estigui integrat li afegirem els ous un a un, esperant que s’integri el primer
abans de posar el segon.
Ara
posem la meitat de la farina i barregem (aneu en compte de fer-ho a poc a poc o
tindreu una cuina “enfarinada”). Quan la barreja sigui homogènia afegim la llet
amb la pasta de llet merengada, seguim barrejant i afegim la resta de la
farina.
Omplim
les càpsules de massa només fins a la meitat o 2/3. Les posem al forn uns 20
minuts o fins que un pal de broqueta surti net.
Els deixem reposar 5 minuts a la
mateixa safata i després els passem a una reixeta fins que es refredin
completament.
Encendemos el horno a 180 º y preparamos la bandeja de
cupcakes con las cápsulas.
Tamizamos la harina y la levadura (tipo Royal) y
reservamos.
En un bol ponemos la leche y le añadimos las cucharadas
de leche merengada en pasta.
La mantequilla, que tiene que estar a temperatura
ambiente, la batimos durante 3 ó 4 minutos, hasta que se blanquee y tenga la
textura de pasta de dientes, que añadiremos el azúcar.
Cuando esté integrado le añadiremos los huevos uno por
uno, esperando que se integre el primero antes de poner el segundo.
Ahora ponemos la mitad de la harina y mezclamos (vigilad
y hacedlo poco a poco o tendréis una cocina “enharinada”). Cuando la mezcla sea
homogénea añadimos la leche con la pasta de leche merengada, seguimos mezclando
y añadimos el resto de la harina.
Llenamos las
cápsulas de masa sólo hasta la mitad o 2/3. Las metemos en el horno unos 20
minutos o hasta que el palo de una brocheta salga limpio. Los dejamos reposar
unos 5 minutos en la misma bandeja y después los pasamos a una rejilla hasta
que se enfríen completamente.
Mentre
preparem la buttercream i comencem passant el sucre pel sedàs i posant la pasta
de llet merengada a la llet.
Hem de batre la mantega durant uns
minuts abans d’afegir l’icing sugar i la llet, i continuar batent fins que la
barreja sigui cremosa, que la posarem en una màniga de pastisseria per a
decorar el cupcakes.
Mientras preparamos la buttercream y empezamos por
tamizar el azúcar y poniendo la pasta de leche merengada en la leche.
Tenemos que
batir la mantequilla unos minutos antes de añadir el icing sugar y la leche, y
continuar batiendo hasta que la mezcla sea cremosa, que la introduciremos en
una manga pastelera para decorar los cupcakes.
Com a toc final vaig posar per sobre
un polsim de canyella que em van portar de Sri Lanka (sobèrbia!!!).
I per acabar... ens els mengem! I
millor si estem acompanyats, perquè són
tant suaus que podríen volar d’una atacada.
Como toque
final espolvoreé por encima una pizca de canela que me trajeron de Sri Lanka
(¡¡¡soberbia!!!).
Y para acabar…
nos los comemos!!! Y mejor si estamos en compañía, porque son tan suaves que
podrían volar de una atacada.
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