dijous, 20 de juny de 2013

CUPCAKES DE LECHE MERENGADA


 
Quan era petita només hi havia gelat de xocolata, de vainilla, de nata i de maduixa. I poca cosa més. Potser per això recordo perfectament el dia que la meva cosina em va donar a provar el de llet merengada.

Cuando era pequeña sólo había helado de chocolate, vainilla, nata y fresa. Y poca cosa más. Quizá por eso recuerdo perfectamente el día que mi prima me dejó probar el de leche merengada.

Llet què? Llet merengada. Llet amb ous, sucre, canyella i pell de llimona. Fresqueta de la nevera!!! Deliciosa!!! Em recorda el gust de l’arròs amb llet, una de les meves nombroses debilitats.

¿Leche qué? Leche merengada. Leche con huevos, azúcar, canela y piel de limón. ¡¡¡Fresquita de la nevera!!! ¡¡¡Deliciosa!!! Me recuerda el sabor del arroz con leche, una de mis numerosas debilidades.

Quan vaig descobrir la llet merengada en pasta va ser automàtica la necessitat de comprar-la. I aquest cap de setmana vaig trobar l’ocasió d’estrenar-la. Era la Diada de l’escola del meu fill i dissabte vam organitzar un esmorzar i un vermut, abans i després del partit (que es va convertir en un esmorzar-vermut perquè l’altre equip no va venir).

Cuando descubrí la leche merengada en pasta fue automática la necesidad de comprarla. Y este fin de semana tuve la ocasión de estrenarla. Era la Diada de la escuela de mi hijo y el sábado organizamos un desayuno y un vermut, antes y después del partido (que se convirtió en un desayuno-vermut porque el otro equipo no vino).
 
 

La recepta la vaig trobar al blog de Capricho cupcake, però jo he fet algunes variacions. Aquesta és la recepta per a 12 cupcakes tal i com els vaig fer, i que fan ser un èxit entre els nois i els pares, i l’entrenador.

La receta la encontré en el blog de Capricho cupcake, pero he hecho algunas variaciones. Esta es la receta para 12 cupcakes tal y como los hice, y que fueron un éxito entre los chicos y los padres, y el entrenador.

Ingredients:                                   Ingredientes:

125 gr. de mantega                       125 gr. de mantequilla

130 gr. de sucre                            130 gr. de azúcar

2 ous L                                            2 huevos L

200 gr. de farina                            200 gr. de harina

1 i ½ culleradetes de llevat          1 y ½ cucharaditas de levadura

120 ml. de llet semi                       120 ml. de leche semi

3 cullerades de llet                        3 cucharadas de Leche merengada

   merengada en pasta                              en pasta

 

Per al buttercream:                       Para la buttercream:

        

200 gr. de mantega                       200 gr. de mantequilla

215 gr. d’icing sugar                     215 gr. de icing sugar

2 cullerades de llet semi               2 cucharadas de leche semi

2 cullerades de llet                        2 cucharadas de leche merengada

   merengada en pasta                              en pasta
 

 
 
 
Engeguem el forn a 180 º i preparem la safata de cupcakes amb les càpsules.

Passem la farina i el llevat (tipus Royal) pel sedàs i reservem.

En un bol posem la llet i li afegim les cullerades de llet merengada en pasta.

La mantega, que ha d’estar a temperatura ambient, la batem durant 3 o 4 minuts, fins que blanquegi i tingui la textura de pasta de dents, que afegirem el sucre.

Quan estigui integrat li afegirem els ous un a un, esperant que s’integri el primer abans de posar el segon.

Ara posem la meitat de la farina i barregem (aneu en compte de fer-ho a poc a poc o tindreu una cuina “enfarinada”). Quan la barreja sigui homogènia afegim la llet amb la pasta de llet merengada, seguim barrejant i afegim la resta de la farina.

Omplim les càpsules de massa només fins a la meitat o 2/3. Les posem al forn uns 20 minuts o fins que un pal de broqueta surti net.

Els deixem reposar 5 minuts a la mateixa safata i després els passem a una reixeta fins que es refredin completament.
 
 

Encendemos el horno a 180 º y preparamos la bandeja de cupcakes con las cápsulas.

Tamizamos la harina y la levadura (tipo Royal) y reservamos.

En un bol ponemos la leche y le añadimos las cucharadas de leche merengada en pasta.

La mantequilla, que tiene que estar a temperatura ambiente, la batimos durante 3 ó 4 minutos, hasta que se blanquee y tenga la textura de pasta de dientes, que añadiremos el azúcar.

Cuando esté integrado le añadiremos los huevos uno por uno, esperando que se integre el primero antes de poner el segundo.

Ahora ponemos la mitad de la harina y mezclamos (vigilad y hacedlo poco a poco o tendréis una cocina “enharinada”). Cuando la mezcla sea homogénea añadimos la leche con la pasta de leche merengada, seguimos mezclando y añadimos el resto de la harina.

Llenamos las cápsulas de masa sólo hasta la mitad o 2/3. Las metemos en el horno unos 20 minutos o hasta que el palo de una brocheta salga limpio. Los dejamos reposar unos 5 minutos en la misma bandeja y después los pasamos a una rejilla hasta que se enfríen completamente.

Mentre preparem la buttercream i comencem passant el sucre pel sedàs i posant la pasta de llet merengada a la llet.

Hem de batre la mantega durant uns minuts abans d’afegir l’icing sugar i la llet, i continuar batent fins que la barreja sigui cremosa, que la posarem en una màniga de pastisseria per a decorar el cupcakes.

Mientras preparamos la buttercream y empezamos por tamizar el azúcar y poniendo la pasta de leche merengada en la leche.

Tenemos que batir la mantequilla unos minutos antes de añadir el icing sugar y la leche, y continuar batiendo hasta que la mezcla sea cremosa, que la introduciremos en una manga pastelera para decorar los cupcakes.
 
 

Com a toc final vaig posar per sobre un polsim de canyella que em van portar de Sri Lanka (sobèrbia!!!).

I per acabar... ens els mengem! I millor si estem acompanyats, perquè  són tant suaus que podríen volar d’una atacada.

Como toque final espolvoreé por encima una pizca de canela que me trajeron de Sri Lanka (¡¡¡soberbia!!!).

Y para acabar… nos los comemos!!! Y mejor si estamos en compañía, porque son tan suaves que podrían volar de una atacada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-me i comentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...