dilluns, 1 d’abril del 2013

MONES DE PASQUA 2013

Ja heu vist que he trigat una mica en publicar des de l’última entrada, però és que he estat molt liada. Bé, no és que hagi trigat un mes, però si més dies dels que deixo passar habitualment. I és això que us dic, que he tingut molta feina amb les mones de pasqua i no tenia temps per res més. El “retorn” és per ensenyar-vos què he fet aquest any.
Totes són completament diferents, malgrat que per dintre no tenen gaire varietat. Jo ja ho intento, però quan és pels infants, la xocolata és un valor segur, i probablement l’encertaràs. Totes són de brownie (de xocolata blanca o de xocolata negra) o genovès, i els farcits són de xocolata i un parell de buttercream de taronja i una de maduixa.
 [cast.] Ya habéis visto que he tardado un poco en publicar desde la última entrada, pero es que he estado muy liada. Bueno, no es que haya tardado un mes, pero sí más días de los que dejo pasar habitualmente. Y es eso que os digo, que he tenido mucho trabajo con las monas de Pascua y no tenía tiempo para nada más. El “retorno” es para enseñaros lo que he hecho este año.
Todas son completamente diferentes, aunque por dentro no tienen gran variedad. Yo ya lo intento, pero cuando es para niños, el chocolate es un valor seguro, y probablemente acertarás. Todas son de brownie (de chocolate blanco o negro) o genovés, y los rellenos son de chocolate y un par de buttercream de naranja y una de fresa.
La primera que vaig acabar va ser la dels castellers. Representa un pilar de quatre de la Colla Jove de Castellers de Sitges. Per aquells que no hi enteneu, és un castell de quatre pisos d’alçada i un casteller per pis, com podeu veure a la foto.
[cast.] La primera que terminé fue la de los “castellers”. Representa un pilar de cuatro de la Colla Jove de Castellers de Sitges. Para aquellos que no entiendan, es un castillo de cuatro pisos de altura y un casteller por piso, como podéis ver en la foto.
 


I la mateixa persona em va demanar una mona que representés una pista de bàsquet pel Pau. Això em va resultar relativament fàcil, perquè cada setmana he de veure un partit, el del meu fill. Que, per cert, quan la va veure es va pensar que era la seva.

[cast.] Y la misma persona me pidió una mona que representara una pista de básquet para Pau. Esto me resultó relativamente fácil, porque cada semana tengo que ver un partido, el de mi hijo. Que por cierto, cuando la vio se creyó que era la suya.



Després vaig fer la de la Play Station pel Magí. Vaig aprofitar per utilitzar per primera vegada la tècnica del RKT (Rice Krispie Treats). Consisteix en una massa feta amb arròs inflat (sí, sí, com el d’esmorzar), núvols desfets (les de llaminadure, és clar) i mantega. És genial perquè permet fer molts tipus de figures sense representar un pes afegit al pastís.

[cast.] Después hice la de la Play Station para Magí. Aproveché para utilizar por primera vez la técnica del RKT (Rice Krispie Treats). Consiste en una masa hecha con arroz inflado (sí, sí, el del desayuno), nubes desechas (las de golosina, claro) y mantequilla. Es genial porque permite hacer muchos tipos de figuras sin representar un peso añadido al pastel.



La mona pel Sergi la van tenir clara des del primer moment: les seves cames sobresortint d’un pou de pilotes. De xocolata, evidentment. El Sergi juga a futbol amb l’equip juvenil del CF Cubelles i, quan ho fa, porta unes botes i unes mitgetes com les de la mona.

[cast.] La mona de Sergi la tuvieron clara desde el primer momento: sus piernas sobresaliendo de un pozo de pilotas. De chocolate, evidentemente. Sergi juega al futbol con el equipo juvenil del CF Cubelles y, cuando lo hace, lleva una botas y unas medias como las de la mona.



La següent mona és per a un rocker, però heavy: el Xavi. Està en una banda i segueix tota l’estètica heavy. Era lògic, doncs, que el pastís fos de color negre.

[cast.] La siguiente mona es para un roquero, pero heavy: Xavi. Está en una banda y sigue toda la estética heavy. Era lógico, pues, que el pastel fuera de color negro.



Un clàssic de les mones de pasqua és la temàtica blaugrana, i entre les meves mones no hi podia faltar l’escut del Barça pel fillol de la Isabel.

[cast.] Un clásico de las monas de pascua es la temática blaugrana, y entre las mías no podía faltar el escudo del Barça para el ahijado de Isabel.

 

També he fet un parell de mones de base, que dic jo. El pastís està decorat al voltant només perquè les padrines compraven un detall per posar a sobre: un ànec de plàstic per a la banyera de la petita Clara...

[cast.] También he hecho un par de monas de base, que digo yo. El pastel está decorado sólo alrededor porque las madrinas compraban un detalle para poner encima: un patito de plástico para la bañera de la pequeña Clara…



... i alguna de les princeses de Disney per poder jugar després (no tot ha de ser menjar, no?).

… y alguna de las princesas de Disney para poder jugar después (no todo tiene que ser comer, ¿verdad?



I, finalment, les tres mones de cada any: la que fa la meva germana al meu fill, la que jo faig al meu nebot Arnau i la que faig jo al meu fill (com que el seu padrí no li fa, li fem els seus pares, sí senyor!).

Com que el meu fill ha anat de viatge amb l’escola a Itàlia fa unes setmanes, la meva germana va pensar en fer-li un pastís del Coliseum (ella, per demanar que no quedi).

[cast.] Y, al fin, las tres monas de cada año: la que le hace mi hermana a mi hijo, la que yo le hago a mi sobrino Arnau y la que hago yo a mi hijo (como su padrino no se la hace, se la hacemos sus padres, ¡sí señor!).

Como mi hijo ha ido de viaje con la escuela a Italia hace unas semanas, mi hermana pensó en hacerle un pastel del Coliseum (ella por pedir que no quede).



Al meu nebot Arnau, que juga a futbol amb l’escola i és molt culé, li he fet un camp de futbol amb l’escut del Barça, però amb buttercream de color verd per simular la gespa.

[cast.] A mi sobrino Arnau, que juega al futbol con la escuela y es muy culé, le he hecho un campo de futbol con el escudo del Barça, pero con buttercream de color verde para simular el césped.



I per acabar, us presento la mona que he fet al meu fill. La idea la tenia pensada des de fa mesos perquè cada migdia ens “obliga” a veure la sèrie de dibuixos dels Simpson. De fet, ara ja no ens obliga, perquè ens hem tornat seguidors, també, però és que ell veu tots els capítols, encara que siguin repetits, i a qualsevol hora que els fan. Una mona amb sentit de l’humor, veritat?.

[cast.] Y para acabar, os presento la mona que he hecho a mi hijo. La idea la tenía desde hace meses porque cada mediodía nos “obliga” a ver la serie de dibujos de los Simpson. De hecho, ahora ya no nos obliga, porque también  nos hemos hecho seguidores, pero es que él ve todos los capítulos, aunque sean repetidos, y a cualquier hora que los hagan. Una mona con sentido del humor, ¿verdad?



Espero que tots hàgiu tingut unes bones mones. I que les hàgiu gaudit, al menys, tant com jo he gaudit fent aquestes.

[cast.] Espero que todos hayáis tenido unas buenas monas. Y que las hayáis disfrutado, al menos, tanto como yo he disfrutado haciendo éstas.

2 comentaris:

  1. Isa,

    Quina feinada!!!!!, així anaves tu l'altre dia, que no sabies si et parlavem de mones o micos, jejeje.

    Molt xules totes, com sempre.

    Un petonet,

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me i comentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...