diumenge, 12 de maig del 2013

CONTE VA! VA DE CONTES



Dissabte es va celebrar a Vilanova i la Geltrú, la meva ciutat, la 1a Fira Conte va! Va de contes, organitzada per l’Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra Garcia. I jo vaig col·laborar amb les meves galetes.

El sábado se celebró en Vilanova i la Geltrú, mi ciudad, la 1ª Feria Conte va! Va de contes, organizada por la Associació del Foment de la Literatura Infantil Judit SendraGarcia. Y yo colaboré con mis galletas.



Vaig conèixer la Judit fa uns quants anys, quan vàrem treballar a la mateixa escola, però com que ho fèiem en cicles diferents no vam tenir massa relació: ella estava a infantil i jo a l’ESO. Sí que la recordo com una noia molt somrient i molt carinyosa. I aviat farà un any que ens va deixar. Però la Judit tenia una família i un munt d’amics que l’estimaven molt, i gràcies a ells s’ha aconseguit fer aquesta fira.

Conocí a Judit hace unos años, cuando trabajamos en la misma escuela, pero cono lo hacíamos en ciclos diferentes no tuvimos demasiada relación: ella estaba en infantil y yo en ESO. Sí que la recuerdo como una chica muy risueña y muy cariñosa. Y pronto hará un año que nos dejó. Pero Judit tenía una familia y un montón de amigos que la querían mucho, y gracias a ellos se ha conseguido hacer esta feria.

Amb la Sílvia i la Mònica

I la fira ha tingut un èxit aclaparador! Encara que la frase sigui un tòpic és certa. S’explicava un conte cada mitja hora, hi havia tallers, exposicions, espectacles, estands d’editorials i de llibreters, ... I un obrador, que vaig compartir amb la meva amiga Mònica de MonCake&Cookies i la Sílvia, que va ajudar en el taller de decoració de galetes, un taller promogut per l’Associació però que va organitzar la Mònica.

¡Y la feria ha tenido un éxito extraordinario! Aunque la frase sea un tópico es cierta. Se explicaba un cuento cada media hora, había talleres, exposiciones, espectáculos, stands de editoriales y de libreros, … Y una obrador, que compartí con mi amiga Mónica de MonCake&Cookies y Silvia, que ayudó en el taller de decoración de galletas, un taller promovido por la Associació pero que organizó Mónica.

Les galetes de la Mònica

La meva participació a la fira va venir de la mà de la meva amiga Susana Peix, bibliotecària i escriptora de literatura infantil i juvenil. Ella ha escrit el conte “Saltironets”, dedicat a la Judit. La Susana em va demanar que fes unes galetes inspirades en el conte i després de veure les il·lustracions, de Jordi Sunyer, vaig triar quatre models.

Mi participación en la feria vino de la mano de mi amiga Susana Peix, bibliotecaria y escritora de literatura infantil y juvenil. Ella ha escrito el cuento “Saltironets”, dedicado a Judit. Susana me pidió que hiciese unas galletas inspiradas en el cuento y después de ver las ilustraciones, de Jordi Sunyer, elegí cuatro modelos.

Amb la Susana Peix

La Saltironets era una nena que somiava regalar els seus contes a la Lluna. Li agradava endinsar-se en els llibres d’aventures.

Saltironets era una niña que soñaba con regalar sus cuentos a la Luna. Le gustaba sumergirse en los libros de aventuras.



Sempre estava pendent de les lletres que queien dels llibres, per poder crear paraules noves pels seus contes.

Siempre estaba pendiente de las letras que se caían de los libros, para poder crear palabra nuevas para sus cuentos.



Tot saltant d’un núvol a l’altre, arribà a casa de la Lluna.     

Saltando de una nube a otra, llegó a la casa de la Luna.



La Saltironets volia regalar els seus contes a la Lluna i es va queda a viure amb ella per explicar-li un cada nit abans d’anar a dormir.

Saltironets quería regalar sus cuentos a la Luna y se quedó a vivir con ella para explicarle uno cada noche antes de ir a dormir.



I vet aquí un gos i vet aquí un gat, aquest “post” s’ha acabat.

Y colorín colorado, este “post” se ha acabado.

2 comentaris:

  1. Me encanta, lo he pasado genial contigo , espero que volvamos a coincidir. Un gran abrazo Isabel.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me i comentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...