diumenge, 4 de novembre del 2012

FESTA DE HALLOWEEN

 
Aquest ha estat el primer Halloween de Monsucre i ha estat interessant. Senzill i bàsic, però estic satisfeta del resultat, tenint en compte que la festa no m’agrada gaire.
Aquestes galetes les he decorat amb fondant i he triat els models més coneguts de tota la iconografia de Halloween, una festa d’origen celta. Per cert, que he descobert què significa Halloween: és la contracció de “All Hallows’ Even”, que vol dir, Vigília de Tots Sants.
Jack Skellington (o Skeleton “pels amics”) és el rei carbassa del poble de Halloween, on es prepara cada any el Halloween per al món mortal. I és el protagonista de la pel·lícula d’animació “Malson abans de Nadal”, de Tim Burton. Una magnífica cinta que un recomano.
 
 
Les carabasses són un fruit típic de la tardor i també formen part de la tradició de Halloween per culpa de la història de Jack O’Lantern, condemnat a viure pels camins entre el cel i l’infern només amb un nap buit amb un carbó encès per il·luminar el camí. Per això s’utilitzaven naps, i més tard carabasses que són més grans i més fàcils de tallar, per enllumenar el camí als difunts a Halloween. Però la meva carabassa no fa mala cara
 
 
Segons la tradició cristiana, la vigília de Tots Sants és la nit de difunts, per això no poden faltar els fantasmes i les làpides d’un tenebrós cementiri.
 
 
En la festa de Halloween tothom es disfressa i sobre tot de personatges malèfics o monstres, especialment de bruixes o vampirs, els més recurrents. Estic especialment contenta de la meva bruixa, una simpàtica pel-roja.
 
 
Els vampirs, en canvi, no m’agraden gaire. Els ratpenats són lletjos, negres i em fan esgarrifança.
 
 
El cinema de terror ha fet incorporar altres personatges al món de Halloween, especialment els zombis. Però fan tan de fàstic que aquí només hi ha un ull, ja n’hi ha prou.
 
 
I el que no m’agrada gens és que també les mòmies es considerin uns monstres. Sóc una gran amant de l’antic món egipci, de la seva història i del seu art, i veure com les mòmies, venerades pels arqueòlegs i pels egiptòlegs, es desfan i espanten al cinema, em sap molt de greu.
 
 
En fi, ja veieu que no m’agrada gairebé res de Halloween. I direu, doncs per què li dediques temps? Està clar, perquè les galetes estan boníssimes i qualsevol excusa és bona per menjar un dolç.
Bon profit!!!

2 comentaris:

Gràcies per visitar-me i comentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...