dijous, 24 de gener del 2013

BUSCA'L BÉ, BUSCA'L BÉ. ON ÉS EN DOLCET?


 
S’acosta el carnaval!!! I això a Vilanova i la Geltrú, on visc, és festa grossa.

[cast. ] ¡Se acerca el carnaval! Y eso en Vilanova i la Geltrú, donde vivo, es fiesta grande.

Al carnaval de Vilanova hi ha actes per a tots els gustos i totes les edats, tothom pot participar i divertir-se. Un dels més multitudinaris i més conegut arreu és el de les comparses del diumenge de carnaval i la guerra de caramels que totes les colles celebren a la Plaça de la Vila.

[cast.] En el carnaval de Vilanova hay actos para todos los gustos y todas las edades, todo el mundo puede participar y divertirse. Uno de los más multitudinarios y más conocido en todas partes es el de las comparses del domingo de carnaval y la guerra de caramelos que todas las entidades celebran en la Plaça de la Vila.
 
 
Però, sens dubte, els que més gaudeixen de la festa són els nens i nenes. I un dels personatges del carnaval infantil de Vilanova és en Dolcet, el caramel que volia anar a la comparsa.
[cast.] Pero, sin duda, los que más disfrutan de la fiesta son los niños y niñas. Y uno de los personajes del carnaval infantil de Vilanova es Dolcet, el caramelo que quería ir a la comparsa.
 
 
Aquest conte el va escriure la Susana Peix, una amiga i ex companya de feina, i també va fer les il·lustracions. És la història d’un caramel, en Dolcet, que frisa per anar a la gran festa dels caramels, les comparses, i l’aventura que viu quan hi aconsegueix anar.
[cast.]Este cuento lo escribió Susana Peix, una amiga y excompañera de Trabajo, que también hizo las ilustraciones. Es la historia de un caramelo, Dolcet, que ansía ir a la gran fiesta de los caramelos, la Comparsa, y la aventura que vive cuando consigue ir.
 
 
Cada any la Susana en pensa alguna d’en Dolcet: penjolls, arracades, una gimcana, un capgròs, la cançó d’en Dolcet, ... Però aquest anys és especial, perquè sortirà una nova edició del conte, amb il·lustracions renovades i el tex millorat. I el dia 2 de febrer s’estrena l’obra de teatre d’en Dolcet.
[cast.]Cada año Susana idea alguna cosa de Dolcet: colgantes, pendientes, una yincana, un cabezudo, la canción de Dolcet,... Pero este año es especial porque saldrá una nueva edición del cuento, con ilustraciones renovadas y el texto mejorado. Y el día 2 de febrero se estrena la obra de teatro de Dolcet.
 
 
Quan vaig estar pensant què podria fer amb motiu del carnaval, el primer van ser unes galetes amb forma de caramel, amb un tallador que havia comprat expressament feia mesos. I aleshores em vaig recordar de la Susana i d’en Dolcet, i vaig provar.
[cast.]Cuando empecé a pensar qué podría hacer con motivo del carnaval, lo primero fueron unes galletas con forma de caramelo, con un cortador que había comprado expresamente hacía meses. Y entonces me acordé de Susana y Dolcet, y probé.
 
 
El resultat és aquest, en Dolcet entremig de caramels sobresortint d’un mocador de fer farcell, el que porten els comparsers.
[cast.]El resultado es éste, Dolcet en medio de caramelos sobresaliendo de una pañuelo como el que llevan los comparseros.
 
 
Però... on és en Dolcet?
On és en Dolcet?
A dalt de la palmera!!!
 
 
 

5 comentaris:

  1. Nena i ets a tot arreu, això sí que és creativitat!!!!!.

    Un petó molt fort,

    ResponElimina
  2. Ohhhhh Quina entrada més xulaaaa! i quina ilusió poder formar part d'aquest bloc taaaaan Dolç!! Felicitats i molta energia per seguir treballant així!
    Mil petons de caramel!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Susana! A Monsucre sempre hi tindràs un lloc.
      Petonets

      Elimina

Gràcies per visitar-me i comentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...