dimecres, 30 d’octubre de 2013

SOSPIRS DE MADUIXA I DE COCO (Suspiros de fresa y de coco)La meva amiga Sònia fa temps que em parla del sospirs de merenga, que si n’havia fet, que si eren tan bons,... I a mi m’agrada molt la merenga, però entre una cosa i una altra, va trigar algun temps en donar-me la recepta i una mica més fins que jo els vaig fer.

I avui us els porto. De dos sabors, de maduixa i de coco. Són molt fàcils de fer; l’única cosa delicada és trobar el punt de de cocció, és a dir, calcular el temps de forn per què quedin com més us agraden.

Mi amiga Sónia hace tiempo que me habla de los suspiros de merengue, que si había hecho, que si estaban tan buenos,… Y a mí me gusta mucho el merengue, pero entre una cosa y la otra, tardó algún tiempo en darme la receta y un poco más que tardé yo en hacerlos.

Y ahora os los traigo. De dos sabores, de fresa y de coco. Son muy fáciles de hacer; lo único delicado es encontrar el punto de cocción, es decir, calcular el tiempo de horno para que queden como más os gusten.

 
 
INGREDIENTS:                                         INGREDIENTES:
50 gr. de clara d’ou                                 50 gr. de claras de huevo
50 gr. de sucre glas                                50 gr. de azúcar glas
50 gr. de sucre refinat                                      50 gr. de azúcar refinado
un pessic de sal                                       una pizca de sal
aroma                                                       aroma
colorant (opcional)                                  colorante (opcional)
 
PREPARACIÓ:                                         
Engeguem el forn a 80º i folrem dues safates de forn amb paper sulfuritzat. Passem pel sedàs el sucre glas i reservem.
Posem les clares en un bol amb el pessic de sal i batem a màxima velocitat fins que estiguin muntades. Afegim poc a poc el sucre refinat i continuem batent al menys un parell de minuts. Quan la merenga ja és prou consistent, li posem l’aroma o extracte que hem triat i seguim batent una mica més.
Deixem de banda la batedora i, amb una espàtula, anem incorporant el sucre glas, amb molt de compte que les clares no baixin.
PREPARACIÓN:
Encendemos el horno a 80º y forramos dos bandejas de horno con papel sulfurizado. Tamizamos el azúcar glas y reservamos.
Ponemos las claras en un bol con una pizca de sal y batimos a máxima velocidad hasta que estén montadas. Añadimos poco a poco el azúcar refinado y continuamos batiendo al menos un par de minutos. Cuando el merengue ya está consistente, le ponemos el aroma o extracto que hemos elegido y seguimos batiendo un poco más.
Dejamos de lado la batidora y, con una espátula, vamos incorporando el azúcar glas, con mucho cuidado para que las claras no bajen.
Posem la barreja en una màniga de pastisseria i repartim els sospirs sobre el paper sulfuritzat. Introduirem la safata al forn durant un parell d’hores, més o menys. Passat el temps de cocció, deixarem els sospirs refredant sobre una reixeta. En funció de la mida surten entre 20 i 30 unitats.
Ponemos la mezcla en una manga pastelera y repartimos los suspiros sobre el papel sulfurizado. Introducimos la bandeja en el horno durante un par de horas, más o menos. Pasado el tiempo de cocción, dejaremos los suspiros enfriando sobre una rejilla. En función de la medida salen entre 20 y 30 unidades.
 


SOSPIRS DE MADUIXA:

En aquest cas els hi he posat aroma en pasta de maduixa i sense colorant perquè ja m’agradava el color rosadet que tenien. Només els he deixat al forn una hora i mitja, perquè m’agraden tendres de dintre.

SUSPIROS DE FRESA:

En este caso les he puesto aroma en pasta de fresa y sin colorante porque ya me gustaba el colora rosadito que tenían. Sólo los he dejado en el horno una hora y media porque me gustan tiernos por dentro.

SOSPIRS DE COCO:

He afegit un aroma de coco i, al final, després de posar-hi el sucre glas, li he posat coco ratllat (uns 30 gr.), barrejant també amb molt de compte. En aquest cas, els sospirs els he deixat les dues hores al forn, perquè amb l’afegit del coco ratllat, la barreja resulta més humida. L’únic inconvenient del coco ratllat és que els sospirs no queden tant llisos i potser no són tant macos.

SUSPIROS DE COCO:
He añadido un aroma de coco y, al final, después de poner el azúcar glas, le he puesto coco rallado (unos 30 gr.), mezclando también con mucho cuidado. En este caso, los suspiros los he dejado dos horas en el horno, porque con el añadido del coco rallado, la mezcla resulta muy húmeda. El único inconveniente del coco rallado es que los suspiros no quedan tan lisos y quizá no son tan bonitos.

 


Ah! I alguns de coco els vaig fer sobre gotes de xocolata, de manera que al menjar-los s’hi troba perfectament, la xocolata.

Com veieu, són molt versàtils. I a més a més podeu utilitzar colorants per fer sospirs atractius o atrevits, segons la ocasió. Ja estic pensant de què els faré la propera vegada!

¡Ah! Y algunos de coco los hice sobre gotas de chocolate, de manera que al comerlos también saboreamos el chocolate.

Como veis, son muy versátiles. Y además podéis utilizar colorantes para hacer unos suspiros atractivos y atrevidos, según la ocasión. ¡Ya estoy pensando de qué los haré la próxima vez!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per visitar-me i comentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...