La meva amiga
Sònia fa temps que em parla del sospirs de merenga, que si n’havia fet, que si
eren tan bons,... I a mi m’agrada molt la merenga, però entre una cosa i una
altra, va trigar algun temps en donar-me la recepta i una mica més fins que jo
els vaig fer.
I avui us els
porto. De dos sabors, de maduixa i de coco. Són molt fàcils de fer; l’única
cosa delicada és trobar el punt de de cocció, és a dir, calcular el temps de
forn per què quedin com més us agraden.
Mi amiga Sónia hace tiempo que me
habla de los suspiros de merengue, que si había hecho, que si estaban tan
buenos,… Y a mí me gusta mucho el merengue, pero entre una cosa y la otra,
tardó algún tiempo en darme la receta y un poco más que tardé yo en hacerlos.
Y ahora os los traigo. De dos
sabores, de fresa y de coco. Son muy fáciles de hacer; lo único delicado es
encontrar el punto de cocción, es decir, calcular el tiempo de horno para que
queden como más os gusten.
INGREDIENTS: INGREDIENTES:
50 gr. de clara
d’ou 50 gr. de claras de huevo
50 gr. de sucre
glas 50 gr. de azúcar glas
50 gr. de sucre
refinat 50 gr. de azúcar refinado
un pessic de
sal una pizca de sal
aroma aroma
colorant
(opcional) colorante (opcional)
PREPARACIÓ:
Engeguem el
forn a 80º i folrem dues safates de forn amb paper sulfuritzat. Passem pel
sedàs el sucre glas i reservem.
Posem les
clares en un bol amb el pessic de sal i batem a màxima velocitat fins que
estiguin muntades. Afegim poc a poc el sucre refinat i continuem batent al
menys un parell de minuts. Quan la merenga ja és prou consistent, li posem
l’aroma o extracte que hem triat i seguim batent una mica més.
Deixem de banda
la batedora i, amb una espàtula, anem incorporant el sucre glas, amb molt de
compte que les clares no baixin.
PREPARACIÓN:
Encendemos el horno a 80º y forramos
dos bandejas de horno con papel sulfurizado. Tamizamos el azúcar glas y
reservamos.
Ponemos las claras en un bol con una
pizca de sal y batimos a máxima velocidad hasta que estén montadas. Añadimos
poco a poco el azúcar refinado y continuamos batiendo al menos un par de
minutos. Cuando el merengue ya está consistente, le ponemos el aroma o extracto
que hemos elegido y seguimos batiendo un poco más.
Dejamos de lado la batidora y, con
una espátula, vamos incorporando el azúcar glas, con mucho cuidado para que las
claras no bajen.
Posem la
barreja en una màniga de pastisseria i repartim els sospirs sobre el paper
sulfuritzat. Introduirem la safata al forn durant un parell d’hores, més o
menys. Passat el temps de cocció, deixarem els sospirs refredant sobre una
reixeta. En funció de la mida surten entre 20 i 30 unitats.
Ponemos la mezcla en una manga
pastelera y repartimos los suspiros sobre el papel sulfurizado. Introducimos la
bandeja en el horno durante un par de horas, más o menos. Pasado el tiempo de
cocción, dejaremos los suspiros enfriando sobre una rejilla. En función de la
medida salen entre 20 y 30 unidades.
SOSPIRS DE
MADUIXA:
En aquest cas els
hi he posat aroma en pasta de maduixa i sense colorant perquè ja m’agradava el
color rosadet que tenien. Només els he deixat al forn una hora i mitja, perquè
m’agraden tendres de dintre.
SUSPIROS DE FRESA:
En este caso les he puesto aroma en
pasta de fresa y sin colorante porque ya me gustaba el colora rosadito que
tenían. Sólo los he dejado en el horno una hora y media porque me gustan
tiernos por dentro.
SOSPIRS DE
COCO:
He afegit un
aroma de coco i, al final, després de posar-hi el sucre glas, li he posat coco
ratllat (uns 30 gr.), barrejant també amb molt de compte. En aquest cas, els sospirs
els he deixat les dues hores al forn, perquè amb l’afegit del coco ratllat, la
barreja resulta més humida. L’únic inconvenient del coco ratllat és que els sospirs
no queden tant llisos i potser no són tant macos.
SUSPIROS DE
COCO:
He añadido un aroma de coco y, al final, después
de poner el azúcar glas, le he puesto coco rallado (unos 30 gr.), mezclando
también con mucho cuidado. En este caso, los suspiros los he dejado dos horas
en el horno, porque con el añadido del coco rallado, la mezcla resulta muy
húmeda. El único inconveniente del coco rallado es que los suspiros no quedan
tan lisos y quizá no son tan bonitos.
Ah! I alguns de coco els vaig fer sobre gotes de xocolata, de manera que al menjar-los s’hi troba perfectament, la xocolata.
Com veieu, són
molt versàtils. I a més a més podeu utilitzar colorants per fer sospirs
atractius o atrevits, segons la ocasió. Ja estic pensant de què els faré la
propera vegada!
¡Ah! Y algunos de coco los hice
sobre gotas de chocolate, de manera que al comerlos también saboreamos el
chocolate.
Como veis, son muy versátiles. Y
además podéis utilizar colorantes para hacer unos suspiros atractivos y
atrevidos, según la ocasión. ¡Ya estoy pensando de qué los haré la próxima vez!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per visitar-me i comentar.