dilluns, 25 de juny del 2012

CAKE POPS D'OREO


Una de les coses més llamineres i més versàtils de la rebosteria moderna són els cake pops. L’únic defecte que tenen, al meu parer, és que ningú ha trobat una traducció adient del seu nom.
La creadora d’aquestes llaminadures és Bakerella, una nordamericana que s’ha fet coneguda arreu pels seus magnífics cake pops a través del seu blog i els seus llibres. Us recomano que la visiteu i veieu les seves increïbles creacions.
Els cake pops són boletes de pa de pessic o de galeta cobertes de xocolata i que es poden decorar amb glassa, xocolata, fondant,... I per això dic que són tan versàtils, perquè els podem fer de molts ingredients: de qualsevol pa de pessic que ens agradi, i fins i tot d’un que ja fa dies que el tenim i se’ns ha endurit, o bé de les nostres galetes preferides.


Aquests són els cake pops que més agraden al meu fill, els de galetes Oreo.
Ingredients per a 6 cake pops:
150 gr. de galetes Oreo
60 gr. de formatge d’untar
Xocolata desfeta
Primer hem de triturar les galetes fins que siguin una farina. Si ho fem amb pa de pessic també l’hem de triturar de la mateixa manera.
Afegim el formatge per untar i ho barregem bé fins que estigui ben integrat. També podem utilitzar xocolata o crema de xocolata (tipus Nutella o Nocilla), o altres cremes com ara llet condensada o dolç de llet, en comptes del formatge. Sempre hem de tenir en compte no abusar d’aquest element, només la quantitat necessària per poder fer les boles sense que es trenquin. Amb aquesta massa fem boles al nostre gust. La mida ideal és de 30 gr.


Desfem la xocolata i suquem un pal de piruleta o de gelat i el clavem a la nostra bola. I quan estan totes, les deixem a la nevera una estona per què la xocolata el posi dura. D’aquesta manera el pal que clavem quedarà més subjecte.


I ara passem a fondre la xocolata per banyar els nostres cake pops. Podem utilitzar qualsevol xocolata, o tenyir-la (però teniu en compte el colorant, perquè la xocolata és molt delicada i no serveix qualsevol), o bé podem fer-ho amb els anomenats “candy melts”, que són petites pastilles de xocolata tenyida i que tenen una gran varietat de colors.


La decoració dels cake pops comença ara. Els podem deixar llisos d’un color o bé els podem guarnir amb diferents elements: amb glassa, amb xocolata d’un altre color, amb petites decoracions de sucre (confetti, boletes, cors, flors,...), amb figuretes elaborades amb fondant, ... Les decoracions són infinites.


Però les que faig pel meu fill no necessiten gaire decoració, o, millor dit, no tinc temps de fer-la abans que se’ls mengi, perquè de vegades no espera ni a que la xocolata estigui dura.


Ja veieu com són de fàcils de fer els cake pops. Ara ja els podeu fer per impressionar els amics després d’un bon sopar. Us asseguro que triomfareu amb petits i grans.







1 comentari:

Gràcies per visitar-me i comentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...