divendres, 1 de juny del 2012

GERBERES I PAPALLONES


La meva família és molt llaminera. I no hi podem fer res.
En les trobades familiars no hi falten mai els dolços: un pastís, un gelat, una coca, una mousse,... I normalment hi ha varietat per triar. Si la trobada és a l’hora de berenar tampoc no hi falten les xocolates, les orxates, ... Sempre dolços. I ningú sap dir que no.


Aquest cap de setmana hem tingut una gran trobada familiar: ha vingut la tieta de França amb fills, nets i besnét. Juntament amb la família d’aquí, érem un total de 38 persones, comptant adults i nens i nenes entre els tretze anys i els sis mesos. I pel dinar de diumenge vaig fer un pastís.


Va ser la oportunitat perfecte per fer el meu primer pastís de dos pisos. I per estrenar els meus nous talladors de gerberes i de papallones.


Com que ja comença l'estiu, venen de gust colors alegres i vius. Bé, de fet a mi sempre em venen de gust, aquests colors, però ara més. Per això he utilitzat dos tons de lila i dos de verd per les gerberes, i dos grocs per fer les papallones. Sobre un fons blanc, que dona lluminositat.


Evidentment el pastís, per tanta gent, havia de ser de dos pisos. La base era una genovès de cacau farcit de ganache de xocolata blanca, i el pis superior era un pa de pessic de galetes maria amb una ganache de xocolata amb llet.


La ganache és una crema que es fa amb nata per muntar i xocolata (jo la faig a parts iguals). Posem la nata a escalfar al foc i, quan comencen a sortir les primeres bombolles, la traiem del foc i afegim ràpidament la xocolata prèviament tallada a trossos. Remenem fins que es desfà i la deixem reposar com a mínim un parell d’hores.


A mi també m’agrada deixar-la a la nevera quan ja està freda i fer-la servir a l’endemà. Amb la batedora es munta i queda una mousse perfecta per fer servir amb la mànega de pastisseria. Però també es pot fer servir sense muntar.


I no en sobra mai, perquè amb l’ajuda d’una espàtula de silicona (que ho escura millor que una cullera) tot va a parar a la panxa d’algú. O als “mitxelins”.

2 comentaris:

  1. TÉ UNA PINTA BONISSIMAAAAA, PERÒ DE PREU QUE TAL?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs tot depen del disseny i del nombre de persones que n'han de menjar, però aquest concretament no ho sé perquè era per a la família.

      Elimina

Gràcies per visitar-me i comentar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...